Pressemeddelelser fra AarhuSomali

4. marts 2011  

Somaliske foreninger fordømmer kapring af dansk familie 

AarhuSomali fordømmer på det kraftigste kapringen af en dansk familie ud for Somalia. Vi er meget berørte og opskræmte over, at børn nu også er blevet et mål for piraternes kriminelle virke. Pirateriet er desværre et resultat af, at Somalia lider under den 30 år lange borgerkrig i landet.

Læs pressemeddelelse her

27. juni 2010

Fremstrakt hånd

De 13 somaliske foreninger i Århus, forenet i AarhuSomali, rækker nu hånden ud til et samarbejde med myndigheder og politikere, samt somaliere man tidligere har været uenige med.
”Der skal ikke graves grøfter. Der skal derimod samarbejdes til gavn for integrations-indsatsen,” lyder det fra AarhuSomali.

Læs pressemeddelelse her
30. maj 2010

Trusler fordømmes

De 12 somaliske foreninger bag AarhuSomali tager skarpt afstand fra trusler mod personer på grund af politiske holdninger. Trusler bør anmeldes til politiet. Med kulturfestivalen AarhuSomali og aarhusomali.dk, er foreningerne aktive deltagere i det kulturelle og politiske liv i Århus.

Læs pressemeddelelse her
 
 
26. maj 2010

Ministerium støtter de 12 somaliske foreninger

Som et led i kampagnen ”Brug for alle unge” har Integrationsministeriet sagt ja til økonomisk at støtte fire lektiecaféer, som skal etableres i samarbejde med de 12 somaliske foreninger bag AarhuSomali.

Læs pressemeddelelse her
 
26. maj 2010

TV fra kulturlivet i Århus til hele verden

Århus bliver ”branded” som en moderne storby med kulturel mangfoldighed, på sattelit-tv og på adskillige hjemmesider til millioner af mennesker over hele verden. Denne overdådige ”branding”, og reklame for Århus som mangfoldig kulturby, sker i forbindelse med den somaliske kulturfestival AarhuSomali, som 12 somaliske foreninger holder i samarbejde med Musikhuset Århus, torsdag den 27. maj kl. 14-16.30.

Læs pressemedelelse her

 
25. maj 2010

Forsker: Behov for dialog med somalierne

Hvis konferencen i Århus om radikalisering af somaliere bliver opfattet som stigmatiserende, så er der behov for dialog med somalierne. Det mener terrorisme-forskeren Michael Taarnby.
 
 
18. maj 2010

Somalisk kulturfestival i Musikhuset Aarhus

Det er med stolthed, at det somaliske miljø i Århus kan invitere alle århusianere til kulturfestivalen AarhuSomali, torsdag den 27. maj kl. 14.00 – 16.30, i Musikhuset Aarhus.

Læs hele pressemeddelelsen