Forsoningsmøde

AarhuSomali og Aarhus' borgmester Jacob Bundsgaard:

Fremtidigt samarbejde

om positive forandringer

Fremtidigt samarbejde mellem AarhuSomali og Aarhus Kommune var på dagsordenen ved mødet på rådhuset mellem AarhuSomali og borgmester Jacob Bundsgaard.
 
AarhuSomali møder Aarhus' borgmester Jacob Bundsgaard
 Fra mødet på Aarhus Rådhus d. 22.5. Fra venstre: Mohamud Jama, Jacob Bundsgaard, Ahmed Jibril, Daud Hussein Ahmed og Abdirahman M. Iidle.
 
Ved mødet på borgmesterens kontor blev somaliernes negative image i befolkningen diskuteret. Der blev påpeget problemer men også fremhævet de mange positive historier, som ofte ikke bliver hørt. Borgmesteren fremhævede AarhuSomali som et godt eksempel på, at somaliere engagerer sig i byen som aarhusianere.
 
Udfra dette blev det diskuteret, hvordan Aarhus Kommune og AarhuSomali kan samarbejde om at skabe positive forandringer, samtidig med at man erkender de problemer, der eksisterer. Det blev efterlyst, at det somaliske samfund i Aarhus tager større ansvar. Det er man i AarhuSomali parat til.
 
Der blev diskuteret indsats på forskellige områder, især mht. unge, hvor det i høj grad drejer sig om uddannelse, herunder praktikpladser. Aarhus som en mere international by blev også diskuteret, og AarhuSomali tilbød at hjælpe med modtagelse i Aarhus af nye flygtninge.