Indstillet til Integrationsprisen

 
AarhuSomali blev indstillet til den årlige Integrationspris, som uddeles af Social- og Integrationsministeriet mandag den 31. oktober. Børn og Unge, Aarhus Kommune havde indtillet AarhuSomali til prisen ”Årets forening”, den ene af fem kategorier.
 
Baggrunden for indstillingen er oprettelsen og driften af fire lektiecaféer, under AarhuSomali, som er blevet oprettet med konsulenthjælp samt med støtte fra Integrationsministeriet og Aarhus Kommune. Men det handler ikke om lektiecaféerne i sig selv, oplyser Karsten Baltzersen, konsulent hos Pædagogik og Integration, Børn og Unge.
 
 
AarhuSomali indstillet til Integrationsprisen især pga arbejdet med lektiecaféer
”De etniske foreninger har selv, i eget regi, været med til at skabe resultater. Med denne arbejdsmetode er der skabt meget empowerment, sådan at de somaliske foreninger har været med til at løfte sig selv,” siger Karsten Baltzersen.
 
I Aarhus Kommunes indstilling af AarhuSomali står der som begrundelse: ”Foreningerne indstilles, da gennemførelse af projektet vurderes at have generel modelværdi som arbejdsmetode, der kan inspirere andre etniske foreninger i Danmark.”
 
 
Efterspurgt i hele landet
 
Integrationsministeriet har tidligere oplyst, at modellen med AarhuSomalis lektiecaféer er efterspurgt og vil blive forsøgt kopieret mange andre steder i Danmark.
 
På trods af alt dette er AarhuSomali ikke blevet nomineret og er dermed ikke med i det endelige opløb om Integrationsprisen. Alligevel har indstillingen haft stor betydning for AarhuSomali.
 
”Det betyder rigtigt meget, at Aarhus Kommune tror på, at vi i AarhuSomali kan gøre en forskel. Indstillingen til Integrationsprisen har givet os meget optimisme og stor motivation. Det betyder rigtigt meget for os,” siger Abdirahman M. Iidle, talsmand for AarhuSomali.