Round table Aarhus Rådhus

Somaliske ressourcer skal bruges

til udvikling

”Resssourcer i det somaliske samfund i Aarhus skal bruges som 'driver' til udvikling, således at det bliver bedre at være aarhusianer med somalisk baggrund.”

Sådan indledte stadsdirektør Niels Højberg round table mødet med AarhuSomali d. 1. juni på Aarhus Rådhus. Han fortalte om puljen til innovation, som Aarhus Byråd har afsat 40 mio. kr. til årligt, hvor et af temaerne er ligestilling. Nogle af disse penge kan bruges til konkrete projekter i et samarbejde mellem Aarhus Kommune og AarhuSomali.
 
AarhuSomali til round table møde på Aarhus Rådhus
Round table møde på Aarhus Rådhus 1.6.2015: Stående fra venstre: Abdirahman M. Iidle, Daud Hussein Ahmed, HR og projektchef Per Jensen, Ahmed Jibril, Abdirashiid Sheikh, stadsdirektør Niels Højberg. Siddende fra venstre: Mohamud Jama, Ali Youssuf.

”Det her er ikke en snakkeklub, der skal handling til. For vi skal gøre en forskel, sådan at somalierne kan få et bedre image,” fastslog Niels Højberg.

Og så blev ærmerne smøget op. Ideen er, at AarhuSomali med dette samarbejde kan bidrage med gode erfaringe for andre etniske minoriteter.

Deltagerne fra AarhuSomali hilste udspillet meget velkomment og udtrykte stor glæde over mødet og det fremtidige samarbejde med kommunen. AarhuSomali og de tilknyttede foreninger vil meget gerne bidrage til at få gang i kommende projekter og tage ansvar.

Der satses i første omgang på 4-5 mindre og meget konkrete projekter, især mht. uddannelse og beskæftigelse. Det er desuden meget afgørende at fortælle de gode historier om, hvor det går godt på disse områder. Samtidig er kultur, sport og fritid også vigtige områder for projekter.

Det blev aftalt, at der skal gøres noget ekstra for at gå nye veje og gøre en forskel. Resten af 2015 holdes Round Table møde hver anden måned.