Ibrahim elsker sit job bag rattet

I fire år har Ibrahim Nur Ali kørt bybus i Århus, og den 33-årige chauffør med somalisk baggrund elsker sit job bag rattet.

Ibrahim Nur Ali elsker sit job bag rattet i de århusianske bybusser. Han klarer det så godt, at han nu er vejleder for nye chauffører.

”Jeg er meget glad for at køre bus,” siger han.

For et år siden blev han vejleder, så nu hjælper han nye chauffører med at finde ud af de forskellige ruter og med meget andet.

Da Århus Sporveje i 2008 var nomineret til Århus Kommunes Integrationspris var Ibrahim Nur Ali med på rådhuset til overrækkelsen, og han var stolt over at være med og hilse på borgmester Nicolai Wammen, også selvom busselskabet ikke fik prisen.

Kedeligt at være arbejdsløs

Den århusianske buschauffør er født og opvokset i Somalia, hvorfra han i 1994 flygtede fra borgerkrigen. Han kom til Danmark, gik på sprogskole og fik siden arbejde forskellige steder, bl.a. som tæppehandler og på en møbelfabrik. I 2001 flyttede han til Århus og blev arbejdsløs.

”Jeg brød mig ikke om at være arbejdsløs. Det var kedeligt,” siger Ibrahim Nur Ali.

Han fik mulighed for at tage bus- og taxakørekort, og i 2006 begyndte han at køre bybus i Århus.

”Jeg er glad for mit arbejde og glad for mine kolleger. Når der er pause ved endestationen slapper vi af og snakker sammen, og jeg har lært mange andre chauffører at kende,” siger han.

Børnene skal have en uddannelse

”Ligesom alle andre danskere synes jeg,
at mine børn skal have en uddannelse.
Det er det vigtigste,” siger Ibrahim Nur Ali.

Ibrahim Nur Ali kører med mange flinke passagerer, som giver ham ros eller siger ”tak for turen”, og der er andre passagerer, som er knap så venlige. Men den slags er ens for alle buschaufførerne mener han.

Chaufførerne i de århusianske bybusser kommer fra mange forskellige etniske grupper, men det tænker han ikke over i det daglige.

”Der er ikke forskel på om man oprindeligt er somalier, tyrker eller dansker. Hvis du passer dit arbejde, er det ens for alle,” siger Ibrahim Nur Ali.

Han er gift og har tre børn med et fjerde på vej.

”Ligesom alle andre danskere synes jeg, at mine børn skal have en uddannelse. Det er det vigtigste,” siger han.

Læs mere om Ibrahim og buschaufførerne i Århus: