Kendt karikatur-tegner til somalisk festival

27/5-2010

En kritisk somalisk karikatur-tegner kan også blive udsat for trusler på livet. Det kan den verdenskendte somaliske tegner Amin Amir tale med om. Han bor i Canada men følger udviklingen i hjemlandet Somalia tæt, og han laver tegninger, der er kritiske overfor den somaliske regering, krigsherrerne, Al-Shabaab og mange andre.

”De sender mig e-mails med indhold som: ’Vi dræber dig. Vi ved, hvor du bor’,” siger tegneren til hjemmesiden popcultureshock.com.

”Men jeg er ikke bange. Jeg stopper ikke mine tegninger. Jeg fortsætter mit arbejde,” tilføjer han.

Amin Amir deltager i den somaliske kulturfestival AarhuSomali i Musihuset Aarhus i dag, torsdag den 27. maj.

Tegninger bringes verden over

Af somaliere i Århus beskrives tegneren som en af de største somaliske kunstnere og forkæmper for menneskerettigheder. Hans daglige karikatur-tegninger kendetegnes af en blanding af satire og alvor, og han er en stor kritiker af Al-Shabaab, krigsherrerne og den somaliske overgangsregering.

Amin Amirs tegninger spidder med stor træfsikkerhed den uheldige og skæbnesvangre udvikling med krig, usikkerhed, nød og fattigdom i Somalia. Hans tegninger bliver bragt af mange aviser og hjemmesider verden over.

På hans egen hjemmeside aminarts.com kan man se nogle af hans karikatur-tegninger.

Ved kulturfestivalen får tegneren tid på scenen til at tale og præsentere sine karikatur-tegninger. Han vil være på scenen sammen med den herboende somaliske digter Barre Fiidow. Før borgerkrigen i Somalia var de to kolleger ved Somalias Nationale Teater.

Link: http://www.aminarts.com